Wij zijn


Wij zijn Douwe Bergsma en Jetske de Blaauw, de eigenaren van B&B en vakantiewoning De Trigreppel. Pieter is onze zoon. Douwe is docent wiskunde aan de NHLStenden Hogeschool in Leeuwarden, waar hij studenten opleidt tot wiskundedocenten. Jetske werkt als freelance communicatieadviseur voor verschillende opdrachtgevers. 

Tijdens een vakantie zaten we voor onze tent te filosoferen over een eigen, kleine B&B. We kochten een schriftje waarin we al onze ideeën opschreven. We lieten er op onze eigen wijze een heuse sterkte-zwakte-analyse op los en zo kwamen we op een cruciaal punt: eigenlijk wilden we blijven wonen op onze prachtige plek in Akkrum. Het was ook duidelijk dat ons huis te klein was. Maar als het huis van de buren vrij zou komen, dan… En zo geschiedde. En toen hadden we in 2008 opeens een huis erbij: de huizen werden samengevoegd en na lang klussen openden we op 1 januari 2010 onze eigen B&B.
Sindsdien hebben we al heel veel leuke, bijzondere, jongere, oudere, inspirerende mensen ontvangen. En dat doen we omdat we het zo leuk vinden.


In coronatijd werd alles anders en was onze B&B zelfs een tijdje dicht. Daarna begonnen we de B&B ook als vakantiehuis te verhuren, om te voorkomen dat we elke dag andere gasten hadden. Dit beviel onze gasten en ons zo goed, dat we daarna beide gingen doen. Op deze manier konden gasten met verschillende wensen komen genieten!

Sinds oktober '23 hebben we een sabbatical met onze B&B/vakantiehuis.